Vídeo i preguntes sobre xarxes socials.

Recomano que veieu aquest vídeo proposat a classe: El poder de las redes sociales, de Ed. Punset. https://www.youtube.com/watch?v=o7kLfHpySek

Després de veure’l, s’em plantejen les següents preguntes:

1. Quina és la dimensió de la teva xarxa social si sumes tots els teus contactes a les xarxes socials?

Facebook és la xarxa social que més utilitzo i tinc 399 amics registrats. Davant d’aquest número, supero el promig de Dunbar.

Aquest promig està marcat pel número de Dunbar, que és segons Robin Dunbar, la quantitat d’individus que poden desenvolupar-se plenament en un sistema determinat. Aquest número és aproximadament 150.

2. Quines influències veus a la teva xarxa?

Tenint en compte a Facebook, detecto que hi ha diferents tipus d’influències que subjuguen a la xarxa social. Aquestes influències estan relacionades amb el nostre entorn més o menys proper, que ens condueixen a diferents actuacions, com per exemple:

  • Comprar un producte perquè algú ho té (moda, aparell electrònic…)
  • Tenir en compte les recomanacions d’alguns contactes (vídeos, pel·lícules, restaurants…).
  • Voler anar a un lloc concret (viatge, espectacle, festa…) arrel de les fotos que has vist.

Totes aquestes influències arriben per part dels teus amics o per part dels amics dels teus amics, fins i tot pels amics dels amics dels teus amics.

3. Quins interessos són els principals del teu grup d’amistats?

Considero que el que més destaca entre el meu grup d’amistat són interessos relacionats amb l’actualitat, els estudis, la moda i la diversió (viatges, cinema, televisió… ).

4. Quin tipus d’emocions es mouen?

Penso que les xarxes socials mouen moltes emocions. A través d’una foto o notícia, pots causar en els receptors alegria, tristesa, amor, pena, gelosia, enveja o fàstic, entre altres.

5. Per què posen els teus amics fotos o notícies a les xarxes? Per què ho fan?

Com que considero que cada persona és diferent, també penso que cada una d’elles utilitza les xarxes socials com vol, és a dir que hi ha usuaris més o menys actius a l’hora de publicar informació. Per una banda, crec que cadascuna d’elles puja fotos o notícies, per compartir amb els seus amics alguna informació o algun moment que ha viscut.

Però, per una altra banda, en segons quins casos, penso que hi ha gent que fa publicacions per veure quants “likes” aconsegueixen amb la seva publicació, per “postureo” o simplement amb la intenció de causar emocions concretes a alguns dels seus seguidors.

Hem entrat en un joc on sembla que tothom té la necessitat d’explicar als seus contactes on està, amb qui està i què està fent, i les xarxes socials són el lloc ideal per manifestar-ho.

6. Per què ho fas tu?

Quan pujo una foto o una notícia a les xarxes ho faig perquè m’agrada i em ve de gust compartir-ho amb els meus amics. He de reconèixer que no acostumo a pujar una foto diària o a publicar estats constantment, però tot i això, reconec que m’agrada fer-ho de tant en tant. Igual que m’agrada compartir informació amb els meus contactes, també m’agrada veure les noticies que ells publiquen.

Haig de dir que tot i no publicar moltes coses a Facebook, actualment a a Twitter sóc una usuària molt activa en relació a l’àmbit educatiu.

“Así como el cerebro puede hacer cosas que ninguna neurona por sí sola, las redes sociales logran lo que una persona no puede hacer en solitario”. James Fowler.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s